Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015


ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ
       
     Μετά τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη ξημερώνει μια καινούρια και διαφορετική μέρα για την Ελλάδα , τον λαό και την νεολαία. Ξημερώνει μια μέρα που βρίσκει την νέα σύνθεση της βουλής να αποτελείται στην πλειοψηφία της από μνημονιακά κόμματα (90% μνημονιακη, 6% ναζιστική). Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες εντός και εκτός συνόρων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ-ΕΝ.ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ, δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα με όποιες συνέπειες και αν έχει αυτό για το λαό και την νεολαία προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Από την άλλη μεριά η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη εντός κοινοβουλίου θα είναι το ΚΚΕ , μια δύναμη η οποία ολοένα και περισσότερο δείχνει να κλείνετε στο εαυτό της και στο κομματικό καβούκι της και αδυνατεί να αναμετρηθεί με τα ερωτήματα του λαού καθώς και τις δυνατότητες αλλά και τις αντιφάσεις που διαπερνούν την συγκύρια.
 
     Σε αυτό το νέο και θολό τοπίο καλείται ο λαός και η νεολαία να ξαναβγεί στο προσκήνιο. Καλείται έχοντας τις παρακαταθήκες από τους αγώνες του χθες να σχεδιάσει για το αύριο. Καλείται να ξαναγεμίσει του δρόμους και να πει ένα ακόμα μεγάλο όχι στα νέα μέτρα λιτότητας που θα τον οδηγήσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι ο ίδιος ο λαός που ψήφισε 62% ΟΧΙ και δεν φοβήθηκε πάρα τις απειλές που δέχθηκε. Το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα και να γυρίσει ακόμα μια φορά την πλάτη στην τρομοκρατία.
     Σε αυτό λοιπόν το τοπίο η νεολαία πρέπει να υψώσει το ανάστημα της, να ξαναβγεί μαζικά στο δρόμο και να υπερασπιστεί το δυναμικό ΟΧΙ που είπε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ένα ΟΧΙ που έδειξε πόσο βαθιές είναι οι δυναμικές σύγκρουσης και ρήξης μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ένα ΟΧΙ που αποτέλεσε συνέχεια των μεγάλων ανατροπών και κινητοποιήσεων των περασμένων χρόνων.
     Καλείτε το φοιτητικό κίνημα να υπερασπιστεί το δωρεάν δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο . Με μαζικές γενικές συνελεύσεις και πορείες να πει όχι στις διαγραφές φοιτητών , στην αξιολόγηση και στην υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου. Να βάλει φρένο σε αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση οι οποίες θα έχουν ως μόνο στόχο την δημιουργία ενός φοιτητή, αυριανού εργαζόμενου, ανταγωνιστικού, θα κοιτάει το ατομικό του συμφέρον και δεν θα βλέπει καμία συλλογική διέξοδο.
 
     Το μεγάλο στοίχημα για την γενιάς μας είναι ακόμα ανοιχτό. Η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να αποτελούν το πιο πρωτοπόρο κομμάτι ενός αγώνα ρήξης με την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση και τους πολιτικούς εκφραστές αυτών (Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ). Θα πρέπει να σηκώσουμε το γάντι της αντιπαράθεσης να πούμε όχι στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν και να μην αφήσουμε να γίνουμε η γενιάς της ελαστικής εργασίας, της μετανάστευσης και της ανεργίας. Με το βλέμμα επομένως στα όνειρά μας και στη δυνατότητα αυτής της νεολαίας να βαδίσει σε έναν άλλο δρόμο, καθένας από εμάς και όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε να χαθεί αυτό το στοίχημα.

ΚΡΟΥΣΗ Φυσικού Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου